Konu
:
Kayısı Keki
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Keki
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Keki
Malzemeler:
4 adet yumurta
125 gr margarin (eritilmiş)
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık
HAZIRLANIŞI :
Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın
Kelepçeli kalıbı yağlayın
Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin
Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın
Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün
160-170 derecede pişirin
Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul