Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Keki

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Keki



Malzemeler:
4 adet yumurta
125 gr margarin (eritilmiş)
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık

HAZIRLANIŞI :
Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın Kelepçeli kalıbı yağlayın Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın
Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün 160-170 derecede pişirin Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla