Konu
:
Fındıklı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Kek
fındıklı kek nasıl yapılır - kek tarifleri
* 100 gr
bitter çikolata
* 100 gr
tereyağ
* 100 gr
şeker
* 3 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
* 25 gr
un
* 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 75 gr
çekilmiş fındık
* bir paket vanilyali şeker
* 200 ml
krema
1
Çikolata ve tereyağını birlikte eritin
Yumurta sarılarını şekerle birlikte rengi açılıp, köpürene kadar çırpın
Sırasıyla un+kabartma tozu, vanilyalı şekeri ve erimiş çikolatayı ekleyin
En son çekilmiş fındıkları ilave edin (hamur sert olabilir)
2
Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sert kar olana kadar çırpın
3-4 kerede ve akları fazla söndürmeden fındıklı hamura yedirin (kek hamuru şimdi daha akışkan olmalı)
3
Fırını 180 C’ye ısıtın
Eğer fotoğraftaki gibi iki katlı yapmak isterseniz, 20 cm
’lik bir kek kalıbı kullanın
Daha geniş, tek katlı bir kek arzu ederseniz 24 cm
’lik bir kalıp kullanabilirsiniz
Yaklaşık 30-35 dakika, kürdanı kekin ortasına batırdığınızda kuru çıkacak kadar pişirin
fkp2
jpgİki katlı kek: Keki iyice soğuttuktan sonra üzerini bıçakla veya misina yardımı ile düzleştirin
Ortadan ikiye bölün
Kremayı sertleşene kadar çırpın
Dilerseniz krema sertleştirici ve vanilyalı şeker de kullanabilirsiniz
Üst kat olarak kullanacağınız parçayı eşit dilimlere bölün
(Bu işlem daha sonra servis sırasında işinizi kolaylaştıracak; krema dışarı taşmadan ve kek parçalanmadan kolayca kesebileceksiniz
) Tabanın üzerine kremayı sürün
Kremanın üzerine dilimleri yan yana dizin
Pudra şekeri serpin
Tek katlı kek:
Üzerine ne arzu ediyorsanız onu koyun
Çikolata, pudra şekeri, krema, çekilmiş fındık, vs
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul