Konu
:
Kestaneli damla çikolatalı pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli damla çikolatalı pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli damla çikolatalı pasta
Malzemeler:
Bir adet yuvarlak kek (Pasta yapmak için kullanılan ortadan kesilerek iki ya da üç parçaya ayrılmış keklerden
Marketlerde UNO ve PASTABAN markaları satılıyor
)
(***Kekini kendisi yapmak isteyenler doğum günü pastası'nın kekini yapabilirler
)
Keki ıslatmak için:
yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Arasına :
2 su bardağı haşlanmış kestane
2 çorba kaşığı damla çikolata
Üzerine dökmek için:
damla çikolata ve haşlanmış kestane
Yapılışı:
3 su bardağı süt, şeker ve un bir tencerede boza kıvamına gelesiye kadar pişirilir
1 paket toz şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır
Bu şantiden 2-3 kaşık soğuyan kremanın içine karıştırılır
Kekin bir patası şerbetle ıslatılır
Ve kremanın bir kısmı sürülür
Üzerine haşlanmış kestanelerden yerleştirilir
Ve damla çikolataları serpilir
Diğer dilik pata kek üzerine yerleştirilir
Kalan krema pastanın heryerine sürülür
Kalan krem şantiyide üzerine sürün
Dilediğiniz gibi süsledikten sonra pastayı buzdolabına kaldırın
4-5 saat sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul