Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli damla çikolatalı pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli damla çikolatalı pasta





Malzemeler:


Bir adet yuvarlak kek (Pasta yapmak için kullanılan ortadan kesilerek iki ya da üç parçaya ayrılmış keklerden Marketlerde UNO ve PASTABAN markaları satılıyor)

(***Kekini kendisi yapmak isteyenler doğum günü pastası'nın kekini yapabilirler)



Keki ıslatmak için:


yarım su bardağı su

1 çorba kaşığı şeker

Kreması için:


3 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)

1 paket toz krem şanti

1 su bardağı süt

Arasına :


2 su bardağı haşlanmış kestane

2 çorba kaşığı damla çikolata

Üzerine dökmek için:


damla çikolata ve haşlanmış kestane

Yapılışı:


3 su bardağı süt, şeker ve un bir tencerede boza kıvamına gelesiye kadar pişirilir

1 paket toz şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır Bu şantiden 2-3 kaşık soğuyan kremanın içine karıştırılır

Kekin bir patası şerbetle ıslatılır Ve kremanın bir kısmı sürülür Üzerine haşlanmış kestanelerden yerleştirilir Ve damla çikolataları serpilir

Diğer dilik pata kek üzerine yerleştirilir Kalan krema pastanın heryerine sürülür Kalan krem şantiyide üzerine sürün Dilediğiniz gibi süsledikten sonra pastayı buzdolabına kaldırın4-5 saat sonra servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla