Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Pötibör Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Pötibör Tart



Elmalı Pötibör Tart Tarifi - Elmalı Pötibör Tart Nasıl Yapılır - Elmalı Pötibör Tartın Yapılışı
Malzeme:


1 paket Çifte kavrulmuş Pötibör

1,5 paket sade Pötibör

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin

2-3 çorba kaşığı süt

3 adet sert elma

2 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz


Yapılışı:


- Bisküvileri mutfak robotunuzda çekerek un haline getirin 1 çay fincanı kadarını ayırıp kalanını hamur kabına alın Margarini ilave edip hamur yoğurur gibi karıştırarak yağı bisküvilere yedirin Tart hamuru kıvamını alacak şekilde gerektiği kadar ( bir kaç kaşık) süt ekleyip yoğurun 18-20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp bisküvi hamurunu içine düzgünce yayın Buzdolabında 20 dakika bekletin

- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın

- Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alıp üzerine 2 kaşık tozşeker serpin Orta ateşte karıştırarak 5 dk pişirin Ocaktan alıp tarçın, toz bisküvi ve cevizi elmaya ilave edip kırıştırın

- Tart hamurunu buzdolabından çıkarın Ilık elmalı karışımı içine yayın ve sıcak fırına verip 15 dakika pişirin Soğuyunca dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla