Yalnız Mesajı Göster

Nişastalı Kakaolu Pandispanya Keki

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nişastalı Kakaolu Pandispanya Keki



Pandispanya Keki - Nişastalı Pandispanya Keki - Nişastalı Sade Pandispanya Keki - Pandispanya Keki Tarifi



Malzemeler


· 4 Adet Yumurta

· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker

· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un

· 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası

· 2 Yemek Kaşığı Kakao

· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su

· 1 Paket Kabartma Tozu

· 1 Paket Vanilya


· Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın

· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk çırpın Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın

· Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)

· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor ve ben 55 dk dan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz fırınınızın performansına göre 45 dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla