Yalnız Mesajı Göster

Kupat İle Kesilen Tatlı Kurabiye tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kupat İle Kesilen Tatlı Kurabiye tarifi





Malzemeler :


Un 500 g

Sana 300 g

Pudra şekeri 150 g

Yumurta Beyazı 1 adet

Vanilya 1 paket


SÜSLEME İÇİN



Çikolata

Fındık

Hindistan cevizi Toz fıstık

Badem



Hazırlanışı:


Unun ortası açılır, Sana, pudra şekeri, vanilya ve yumurta beyazı koyulup krema haline gelinceye kadar elde yoğrulur Hamur gereğinden fazla yoğrulduğunda lastiklenme olacağından ve bundan ötürü kurabiyeler piştikten sonra sert olacağı için dikkat edilmelidir


Hazırlanan hamur üzeri naylonla örtülü 15-20 dakika dinlendirilir Dinlenmiş hamur merdane ile açılır, kupat ile istenilen şekillerde kesilir ve tepsiye dizilir ~ 180-200 °C`lik fınnda 25-30 dakika pişirilir


Süsleme olarak tatlı kurabiyenin ortasına benmaride (sıcak su banyosunda) eritilmiş çikolata sıkılır Üzerine fındık veya badem konur Bir diğer süsleme olarak kurabiye eritilmiş çikolataya batınlıp üstüne hindistan cevizi tozu veya rendelenmiş fıstık, badem, fındık konur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla