Konu
:
Çikolatalı Pandispanya
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Pandispanya
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Pandispanya
pandispanya nasıl yapılır - pasta tarifleri - pandispanya tarifi
Çikolatalı pandispanya malzemeleri
500 gr un
50 ml süt
20 gr kakao
20 ml sirke
7 yumurta
100 gr eritilmiş bitter çikolata
100 gr toz badem
10 gr kabartma tozu
Ganaj için
1 litre krema
800 gr bitter çikolata
40 gr bal
100 gr margarin
İsteğe göre renkli şeker hamuru
Çikolatalı pandispanya hazırlanışı
Yumurtalar, sirke, kakao ve kabartma tozunu mikserle 8 dakika çırpın
Eritilmiş çikolatayı, un, süt ve toz bademi karışıma yedirin
İsteğe göre bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış
170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin
Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın
Kaynamak üzereyken çikolatayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın
Margarin ve balı ilave edip iyice karıştırın
Tüm malzemeler eridikten ve ilk sıcaklığı
geçtikten sonra karışımı 2 saat buzdolabında bekletin
Pandispanya soğuyunca istenilen
büyüklükte pasta çember ölçüsünde kesin
Pandispanya bıçağı ile enine 3’e bölün
Pasta çemberine bir kat pandispanya
yerleştirin ve üzerine 1 parmak kalınlığında ganaj sürün
3 kat için de aynı işlem yapın
Buzdolabında 2 saat bekletip çemberden çıkarın
İsteğe göre ganaja muz, vişne, frambuaz veya çilek ilave edebilirsiniz
Ortaya çıkan pastayı dilediğiniz
renkte şeker hamuru ile dilediğiniz şekilleri vererek süsleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul