Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Milföy Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Milföy Pasta



milföylü tatlılar - milföylü pasta tarifi - fındıklı pasta tarifi


Fındıklı milföy pasta malzemeleri


6 kare milföy hamuru


6 kedi dili bisküvi


1 su bardağı iri çekilmiş fındık


1 çay bardağı pudra şekeri

Krema için


4 yumurtanın sarısı


15 su bardağı süt


15 çorba kaşığı un


1 çorba kaşığı mısır nişastası


1 çay bardağı toz şeker


1 limonun rendelenmiş kabuğu

Fındıklı milföy pasta hazırlanışı


Milföyleri yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin

İki tanesini hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirip

parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın

Üzerlerini çatalla yer yer delin ve kağıtla

birlikte fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye

ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Milföylerin kenarlarını keserek düzeltin


Yumurta sarıları ve şekeri tencereye alıp

köpük köpük olana kadar çırpın

Un ve limon kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin

Sütü azar azar ilave edin

Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin

Ocaktan alıp mikserle çırparak soğutun


Milföyleri arasına kremayı kalın bir kat halinde yayıp üst üste yerleştirin

Kedi dili bisküvileri robota alıp un halinde ezin

Fındık ve kalan kremayı ekleyip karıştırın

Pastanın kenarlarını fındıklı kremayla sıvayın

Üzerine pudra şeker serpin

Demir şişi ocağın üzerinde kızdırıp şekerin üzerine

kare motifler oluşturacak şekilde sürerek şekerin

karamelize olmasını sağlayın Dilimleyip servis yapın

Fındıklı milföy pasta artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla