Yalnız Mesajı Göster

damat titreten

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

damat titreten



Gereçler:
1/2 paket katı yağ
2 çkaşığı un
1 litre süt
1 paket muzlu jole
3 adet muz 1 bardak irmik
bir paket vanilya
3 kaşık nişasta
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
yağ unla beraber tencerede kavrulur, un pembeleşince 1 litre soğuk süt karıştırılarak ilave edilir, su hafif ısınınca şeker ve irmik ilave edilir,ve karıştırılır karışımın kaynamasına yakın nişasta vevanilya ilave edilir karışım kaynatıldıktan sonra bir tepsiye alınır tatlımızın soğumasını beklerken jölemizi hazırlıyoruz ve muzları ince bir şekilde tepsinin yüzeyin kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayım muzların üzerine döküyoruz yaklaşık 3 saat buzdolabında bekletiyoruz
Servis Önerileri:
soğuk servis yapılmalı

Alıntı Yaparak Cevapla