Konu
:
damat titreten
Yalnız Mesajı Göster
damat titreten
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
damat titreten
Gereçler:
1/2 paket katı yağ
2 ç
kaşığı un
1 litre süt
1 paket muzlu jole
3 adet muz 1 bardak irmik
bir paket vanilya
3 kaşık nişasta
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
yağ unla beraber tencerede kavrulur, un pembeleşince 1 litre soğuk süt karıştırılarak ilave edilir, su hafif ısınınca şeker ve irmik ilave edilir,ve karıştırılır
karışımın kaynamasına yakın nişasta vevanilya ilave edilir
karışım kaynatıldıktan sonra bir tepsiye alınır
tatlımızın soğumasını beklerken jölemizi hazırlıyoruz ve muzları ince bir şekilde tepsinin yüzeyin kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz
jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayım muzların üzerine döküyoruz
yaklaşık 3 saat buzdolabında bekletiyoruz
Servis Önerileri:
soğuk servis yapılmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul