Konu
:
Mamulü Mükerrer
Yalnız Mesajı Göster
Mamulü Mükerrer
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mamulü Mükerrer
Mamulü Mükerrer Tarifi - Mamulü Mükerrer Yapılışı - Osmanlı Mamulü Mükerrer
Hamuru :
Eritilmiş ve sertleştirilmiş tereyağ 500 gr
normal süt
1 büyük çay kaşığı dolusu karbonat
1750 gr
irmik (çok ince, O no
)
İçinin harcı :
500 gr
yeşil fıstık
500 gr
pudra şekeri (1+1/2 kahve fincanı su ile iyice karıştırılmış)
Üzerinin kaymak şekeri (500 gr
fondan)
Tereyağına karbonatı ilâve ederek bir kapta çırpma teli ile vurarak köpürtünüz
Sonra devamlı surette çırpma teli ile kuvvetlice karıştırarak sütü sicim gibi akıtarak yediriniz ve irmiği ilâve ederek bir dakika iyice karıştırınız
Sonra 30x40 ebadında kare bir tepsinin kenarlarını yarısına kadar bütün altına hamurun bir kısmını elinizle yassıltıp bastıra bastıra 1/2 santim kalınlığında yayınız
Üzerine fıstıklı harcı muntazam olarak yine elinizle yayarak seriniz
Fıstıklı harcın üzerine kalan hamuru elinizle yassıltıp bastırarak tepsinin üzerini tamamen kapatınız
Sonra tepsinin kenarlarını bıçakla kenar içine bastırıp üzerini bir çatalla devamlı boydan boya tırtıl çizip pişiriniz
Sonra fırından çıkarıp, normal yerde soğuttuktan sonra fondanı küçük bir kaba koyunuz ve içine 1/2 kahve fincanı su koyup ağır ateşte ağaç bir spatula ile devamlı karıştırarak gayet ılık vaziyette eritip tepsideki mamûlün üzerine dökerek yayınız
2 saat sonra keserek servis yapınız
Not : Fondan şekerleri pastaneden temin edilebilir
Hamurun üzerini daha iyi tırtıl yapabilmek için tırtıllı maşa lâzımdır
Maşa ile sırayla çimdiklendiği takdirde daha güzel olur
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul