Konu
:
Hollanda Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
Hollanda Bisküvisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hollanda Bisküvisi
MALZEMELER
1
5 Su Bardağı Un
175 gr
Tereyağı
1 Adet Yumurtanın Akı
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin
Ortasını çukur şeklinde açın
Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin
İyice karıştırdıktan sonra bir hamur elde edene dek yoğurun
Hamuru üç eşit parçaya ayırın
Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın
Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın
Hamur rulolarını şekerle yuvarlayın
Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin
Çok hafif yağlanmış tepsiye dizin
Orta hararetli bir fırında 15 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul