Yalnız Mesajı Göster

Rüzgar Torbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rüzgar Torbası





Malzemeler: (20 adet)


- 250 ml su (1 su bardağı)

- 50 g tereyağı (~1 yemek kaşığı)

- 150 g un (~1,5 su bardağı)

- 4 adet yumurta

- 1/2 paket kabartma tozu


Dolgusu:- 2 poşet sade krem şanti

- 1 su bardağı soğuk süt

- 1 adet muz

- 1 adet mandalina (veya tatlı portakal )

Yapılışı:


1 Suyu dar ve derin bir tencereye koyup tereyağını ekleyin, kaynatın Kaynayınca ocaktan alıp unu yavaş yavaş ekleyin, çırpma teliyle kuvvetlice çırparak pürüzsüz hale getirin Tencereyi tekrar ocağa alarak 1 dk daha karıştırın, daha sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın

2 Karışım biraz ılıyınca içine yumurtaları teker teker kırıp ekleyin Her eklediğiniz yumurtayı parmak uçlarınızla hamura iyice yedirin Hamur yapışkan bir bulamaç kıvamında olmalı, o kıvamı bulana kadar yoğurmaya devam edin Soğuduktan sonra (zaten yumurta ekleyip yoğurdukça soğuyacak) kabartma tozunu ekleyip onu da güzelce yedirin

3 Hamuru sıkma torbasına doldurarak, yağlı kağıt serip unladığınız tepsiye mandalina iriliğinde bezeler sıkın Bezeleri yukarıya doğru yükselecek şekilde, spiral olarak sıkarsanız rüzgar torbalarınız pişince daha hoş görünürler

4 Önceden 190 derece ısıttığınız fırında 30 dk -üzerleri hafif kızarana kadar- pişirin Daha sonra fırını söndürerek 10 dk daha fırında tutun Bu süreler boyunca fırının kapağını açmayın

5 Kreması için 2 poşet krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın, içine minik doğradığınız muzu ve zarlarını soyarak küçük küçük doğradığınız mandalinayı ekleyin

6 Fırından aldığınız bezelerin biraz ılınmasını bekledikten sonra bıçakla ikiye kesin Arasına kremadan 1 dolu yemek kaşığı koyup kapatın, hafifçe bastırın Hazırladığınız rüzgar torbalarını servis tepsisine sıralayarak üstlerine elekle bolca pudra şekeri eleyin

Alıntı Yaparak Cevapla