Konu
:
Rüzgar Torbası
Yalnız Mesajı Göster
Rüzgar Torbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rüzgar Torbası
Malzemeler: (20 adet)
- 250 ml su (1 su bardağı)
- 50 g tereyağı (~1 yemek kaşığı)
- 150 g un (~1,5 su bardağı)
- 4 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
Dolgusu:- 2 poşet sade krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 adet muz
- 1 adet mandalina (veya tatlı portakal )
Yapılışı:
1
Suyu dar ve derin bir tencereye koyup tereyağını ekleyin, kaynatın
Kaynayınca ocaktan alıp unu yavaş yavaş ekleyin, çırpma teliyle kuvvetlice çırparak pürüzsüz hale getirin
Tencereyi tekrar ocağa alarak 1 dk daha karıştırın, daha sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın
2
Karışım biraz ılıyınca içine yumurtaları teker teker kırıp ekleyin
Her eklediğiniz yumurtayı parmak uçlarınızla hamura iyice yedirin
Hamur yapışkan bir bulamaç kıvamında olmalı, o kıvamı bulana kadar yoğurmaya devam edin
Soğuduktan sonra (zaten yumurta ekleyip yoğurdukça soğuyacak) kabartma tozunu ekleyip onu da güzelce yedirin
3
Hamuru sıkma torbasına doldurarak, yağlı kağıt serip unladığınız tepsiye mandalina iriliğinde bezeler sıkın
Bezeleri yukarıya doğru yükselecek şekilde, spiral olarak sıkarsanız rüzgar torbalarınız pişince daha hoş görünürler
4
Önceden 190 derece ısıttığınız fırında 30 dk -üzerleri hafif kızarana kadar- pişirin
Daha sonra fırını söndürerek 10 dk daha fırında tutun
Bu süreler boyunca fırının kapağını açmayın
5
Kreması için 2 poşet krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın, içine minik doğradığınız muzu ve zarlarını soyarak küçük küçük doğradığınız mandalinayı ekleyin
6
Fırından aldığınız bezelerin biraz ılınmasını bekledikten sonra bıçakla ikiye kesin
Arasına kremadan 1 dolu yemek kaşığı koyup kapatın, hafifçe bastırın
Hazırladığınız rüzgar torbalarını servis tepsisine sıralayarak üstlerine elekle bolca pudra şekeri eleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul