Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Elmalı Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Elmalı Tart



Havuçlu Elmalı Tartın Yapılışı - Havuçlu Elmalı Tart Tarifi



Malzemeleri

4 havuç

4 ekşi elma

3 çorba kaşığı limon suyu

4 yumurta

2 kahve fincanı margarin

6 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı mısır unu

1 çay bardağı kayısı reçeli

yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

kalıbı yağlamak için sıvı yağ

pudra şekeri

Hazırlanışı


- Havuçları temizleyip rendenin ince tarafı ile rendeleyin Elmaları soyup 100 gram kadarını rendeleyerek havuçlara ekleyin Kalan elmaları çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin, üzerine hemen limon suyu sıkın

- Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Yumurtaların akları ile sarılarını birbirinden ayırın Sarıları 3 çorba kaşığı toz şeker ve margarinle çırpın Yumurta akları köpük halini alıncaya kadar çırpın Bu arada yavaşça kalan şekeri ekleyin Margarinli karışıma; un, kıyılmış badem ve kabartma tozunu ilave edin

- Ardından havuçlu karışımı ekleyin Son olarak aklarını dikkatli bir şekilde hamura katın

- Yuvarlak bir kabı yağlayıp hamuru içine boşaltın Elma dilimlerini dairesel bir şekilde hamurun üzerine yerleştirin Sonra kalıbı önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin Reçeli ısıtıp fırından çıkardığımız tartın üzerine sürün Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla