Konu
:
Havuçlu Elmalı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Elmalı Tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Elmalı Tart
Havuçlu Elmalı Tartın Yapılışı - Havuçlu Elmalı Tart Tarifi
Malzemeleri
4 havuç
4 ekşi elma
3 çorba kaşığı limon suyu
4 yumurta
2 kahve fincanı margarin
6 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı kayısı reçeli
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
kalıbı yağlamak için sıvı yağ
pudra şekeri
Hazırlanışı
- Havuçları temizleyip rendenin ince tarafı ile rendeleyin
Elmaları soyup 100 gram kadarını rendeleyerek havuçlara ekleyin
Kalan elmaları çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin, üzerine hemen limon suyu sıkın
- Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Yumurtaların akları ile sarılarını birbirinden ayırın
Sarıları 3 çorba kaşığı toz şeker ve margarinle çırpın
Yumurta akları köpük halini alıncaya kadar çırpın
Bu arada yavaşça kalan şekeri ekleyin
Margarinli karışıma; un, kıyılmış badem ve kabartma tozunu ilave edin
- Ardından havuçlu karışımı ekleyin
Son olarak aklarını dikkatli bir şekilde hamura katın
- Yuvarlak bir kabı yağlayıp hamuru içine boşaltın
Elma dilimlerini dairesel bir şekilde hamurun üzerine yerleştirin
Sonra kalıbı önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
Reçeli ısıtıp fırından çıkardığımız tartın üzerine sürün
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul