Yalnız Mesajı Göster

Aşureli Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşureli Tart



Aşureli Tart Tarifi - Aşureli Tartın Yapılışı



Malzemeleri

hamur için 150 gram tereyağı

1 çorba kaşığı yoğurt

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı buzlu su

2 su bardağı un

1 çorba kaşığı buğday nişastası

1 çay bardağı toz antepfıstığı

bir tutam tuz

içine 2 paket hazır aşure karışımı

üç buçuk su bardağı süt

dondurma

Hazırlanışı


- Derin bir kaba tereyağı, yoğurt, pudra şekeri ve tuz koyup karıştırın Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin

- Tart kalıbını iyice yağlayın Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın

- 180 derece fırında 30 – 40 dakika pişirin Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (Poşetin tamamını üç buçuk su bardağı süte ilave edin Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın)

- Soğumaya bırakın Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın Dondurma ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla