Konu
:
Aşureli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Aşureli Tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşureli Tart
Aşureli Tart Tarifi - Aşureli Tartın Yapılışı
Malzemeleri
hamur için 150 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buzlu su
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı toz antepfıstığı
bir tutam tuz
içine 2 paket hazır aşure karışımı
üç buçuk su bardağı süt
dondurma
Hazırlanışı
- Derin bir kaba tereyağı, yoğurt, pudra şekeri ve tuz koyup karıştırın
Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin
Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin
- Tart kalıbını iyice yağlayın
Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın
- 180 derece fırında 30 – 40 dakika pişirin
Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (Poşetin tamamını üç buçuk su bardağı süte ilave edin
Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın)
- Soğumaya bırakın
Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın
Dondurma ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul