06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşureli Türk Kahveli Tart
Aşureli Türk Kahveli Tart Tarifi - Aşureli Türk Kahveli Tartın Yapılışı

Malzemeleri
Hamur İçin
150 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buzlu su
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz antepfıstığı
tuz
İçi İçin
1 büyük kase pişirilmiş aşure
1 çay bardağı pişirilmiş Türk Kahvesi
500 gram kaymaklı dondurma
1 çay bardağı toz antepfıstığı
Hazırlanışı
- Derin bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, Türk Kahvesi, pudra şekeri, tuz koyup karıştırın Unu, nişastayı ve toz fıstığı ilave edin Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin
- Tart kalıbını iyice yağlayın Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın
- 180 derece fırında 30 – 40 dakika pişirerek, soğumaya bırakın Tart soğuyunca, üzerine aşureyi dökün
- Üstüne Türk Kahvesi’ni yayın Toz fıstık serpip, dondurmayla servis yapın
|
|
|