Yalnız Mesajı Göster

Kalpli Doğum Günü Pastası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalpli Doğum Günü Pastası



kalpli doğum günü pastası tarifi - kalpli doğum günü pastasının yapılışı




Pandispanya İçin:

2 yumurta

1/2 su bardağı şeker

1/2 su bardağı un

1/2 su bardağı nişasta

1 paket kabartmatozu

1 paket vanilya

1/2 küçük fincan kaynar su

Krema için:


*2 su bardağı süt

*1 kaşık un

*1 kaşık nişasta

*5 kaşık şeker

Üzeri için:


*1 paket kakaolu kremşanti

*1 su bardağı süt

*1 paket bitter çikolata

arası için file badem ve file antepfıstığı

Yapılışı:


Bu malzemeler küçük kalpli kalıp içinEğer kalıbınız büyükse malzemeleri ikiye katlayınİlk önce pandispanyamızı sırasıyla çırpıp hazırlıyoruzYağlayıp unladığımız kalıbımıza döküp fırına veriyoruzKrema malzemeleri ile koyu kıvamlı bir krema hazırlıyoruzKremamızı çırparak soğutuyoruzKakaolu kremşantimizi sütle çırpıp hazırlıyoruzKremanın içine hazırladığımız kremşantiden 2 kaşık ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruzKekimiz pişip soğuduktan sonra 2 ye kesip bütün kremayı arasına sürüyoruzÜzerine antepfıstığını ve bademleri serpiyoruzKekin diğer parçasını üzerine kapatıyoruzEn üstünü kremşantiyle kaplıyoruz

Üzerindeki Çikolataların Hazırlanması:


Bir paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan yaptığımız külahımıza dolduruyoruzResim de de görüldüğü gibi kalp şekilleri yapıyoruzİçlerinide dolduruyoruzSonra bu çikolataları buzluğa kaldırıyoruzDonunca pastamızı bu çikolatalar ile süslüyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla