06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavantalı Kurabiye
MALZEMELER:
125 gram margarin,
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı,
1 tatlı kaşığı lavanta,
1 çay bardağı kaynar su,
1 su bardağı toz şeker,
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu,
1 çorba kaşığı limon suyu,
Aldığı kadar un
Üzerine: Kavrulmuş fındık
YAPILIŞI:
Margarin ve tereyağını yoğurma kabına alın
1 çay bardağı kaynar suda lavantayı demleyip süzün
Lavantalı suyu yoğurma kabına ekleyin
Toz şeker, haşhaş tohumu, limon suyu ve un ilave edip kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hazırladığınız hamuru rulo haline getirip, streç filme sarın Buzlukta bir saat bekletin Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimler kesin Ortalarına birere adet fındık yerleştirip fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar 15 dakika pişirin
alıntı
|
|
|