Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli, Tarçınlı Doğum Günü Kurabiyeleri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli, Tarçınlı Doğum Günü Kurabiyeleri



Malzemeler:



Pandispanya için:



4 yumurta,

1 su bardağı un,

1 su bardağı şeker,

100 gram sütlü, 100 gram bitter çikolata,

1 paket vanilya aroması,

1 kabartma tozu,

2 çorba kaşığı kakao,

8 çorba kaşığı yoğurt,

1/2 su bardağı sıvıyağ


Kreması için:


250 gram krema,

170 gram bitter küvertür,

80 gram sütlü çikolata



YAPILIŞI:



Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor

Yumurta ,şeker ve aromayı birlikte çırpmaya başlayalım

Ayrı bir kaba unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim

Çikolatamızı benmaride eritelim

Çırptığımız yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim Şekerin iyice erimesi gerekmektedir

Bu sırada yoğurdumuzu ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım

Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım

Ve hazırladığımız karışımı ilave edelim

Tel ızgaranın üzerinde dengelice kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım

Kremasını hazırlamak için çilolatamızı benmari usulü eritelim

Kremayı eritilmiş çikolatanın üzerine döküp koyulaşana kadar çırpalım

Pandispanyamızı ikiye bölüp kremamızı sürelim Muz dilimlerini de yerleştirip diğer katını kapatalım (isterseniz şekerli su ile ıslatabilirsiniz Fakat yumuşak bir kek olduğu için çok da şart değil)




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla