06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli, Tarçınlı Doğum Günü Kurabiyeleri
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 yumurta,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
100 gram sütlü, 100 gram bitter çikolata,
1 paket vanilya aroması,
1 kabartma tozu,
2 çorba kaşığı kakao,
8 çorba kaşığı yoğurt,
1/2 su bardağı sıvıyağ
Kreması için:
250 gram krema,
170 gram bitter küvertür,
80 gram sütlü çikolata
YAPILIŞI:
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor
Yumurta ,şeker ve aromayı birlikte çırpmaya başlayalım
Ayrı bir kaba unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim
Çikolatamızı benmaride eritelim
Çırptığımız yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim Şekerin iyice erimesi gerekmektedir
Bu sırada yoğurdumuzu ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım
Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım
Ve hazırladığımız karışımı ilave edelim
Tel ızgaranın üzerinde dengelice kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım
Kremasını hazırlamak için çilolatamızı benmari usulü eritelim
Kremayı eritilmiş çikolatanın üzerine döküp koyulaşana kadar çırpalım
Pandispanyamızı ikiye bölüp kremamızı sürelim Muz dilimlerini de yerleştirip diğer katını kapatalım (isterseniz şekerli su ile ıslatabilirsiniz Fakat yumuşak bir kek olduğu için çok da şart değil)
alıntı
|
|
|