Konu
:
Fındıklı Biskotti
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Biskotti
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Biskotti
MALZEMELER:
3 yumurta,
2,5 su bardağı un,
120 gram toz şeker,
1 kabartma tozu,
120 gram ufalanmış fındık,
1 tatlı kaşığı vanilya şurubu,
60 gram tereyağı
YAPILIŞI:
Fırını önceden 180 dereceye getirin
Un, kabartma tozu, toz şeker ve fındıkları bir kapta karıştırın
Diğer tarafta yumurtaları çırpın ve vanilya şurubunu ekleyin
Bu karışımı una ekleyin
Tereyağı da ekleyip karıştırın
Hamur kendini toparlayana kadar yoğurun
Hamuru ekmek şekline getirip fırında 30 dakika pişirin
Soğuttuktan sonra ince ince dilimleyin
Fırını 170 dereceye düşürüp tekrar fırında 15 dakika daha pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul