Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Biskotti

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Biskotti



MALZEMELER:


3 yumurta,

2,5 su bardağı un,

120 gram toz şeker,

1 kabartma tozu,

120 gram ufalanmış fındık,

1 tatlı kaşığı vanilya şurubu,

60 gram tereyağı


YAPILIŞI:


Fırını önceden 180 dereceye getirin

Un, kabartma tozu, toz şeker ve fındıkları bir kapta karıştırın

Diğer tarafta yumurtaları çırpın ve vanilya şurubunu ekleyin

Bu karışımı una ekleyin Tereyağı da ekleyip karıştırın

Hamur kendini toparlayana kadar yoğurun

Hamuru ekmek şekline getirip fırında 30 dakika pişirin

Soğuttuktan sonra ince ince dilimleyin

Fırını 170 dereceye düşürüp tekrar fırında 15 dakika daha pişirin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla