Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Kalp Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Kalp Pasta



Malzemeler:


20 Kestane Şekeri


200 gr Çırpılmış Kremşanti


1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya


50 gr Şekerli Şurup (az konyak katılabilir)


30 gr Çekilmiş Fıstık veya Fındık



Kremabör için:


200 gr Tozşeker


5 Yumurta Sarısı


1/2 Paket Şekerli Vanilya


250 gr Süt


300 gr Margarin







HAZIRLANIŞI :


Kremabörü hazırlamak için; tozşeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın Sütü kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin 3-4 dakika daha karıştırın Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karıştırın


Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük küçük doğrayın Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın


Pandispanyayı enine üçe bölün İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştitin Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin


Pastayı buzdolabından çıkarın Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla