Konu
:
İncili Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
İncili Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncili Tatlı
İNCİRLİ TATLI
Malzemeler:
Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50gr tereyağı
Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın
En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın
Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın
Kek piştikten sonra 3–4 dakika havalandırın
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün
5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın
Buzdolabında bekleterek servise hazır edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul