Yalnız Mesajı Göster

İncili Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncili Tatlı




İNCİRLİ TATLI


Malzemeler:


Kek:


6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

3 yumurta

1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

Şerbeti:


1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı nescafe

Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi:


2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1lt süt

5 yemek kaşığı toz şeker

İnmeye yakın 50gr tereyağı

Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Hazırlanması:


Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)

Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın

Kek piştikten sonra 3–4 dakika havalandırın

Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın Buzdolabında bekleterek servise hazır edilir

Alıntı Yaparak Cevapla