06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
nektarinli kek

MALZEMELER185gr un
170 gr şeker ( 140gr )
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
bir fiske tuz
3 yumurta
180 gr tereyağ ( 100 - 120 ml sıvıyağ)
50ml süt
14 adet kayısı ( 10 adet erik büyüklüğünde nektarin)
bir paket vanilyalı şeker
üzeri için 2 çorba kaşığı şeker
asıl tarifte olmayan 2 tatlı kaşığı kakao
YAPILIŞI
Nektarinleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın Bir tabağa kabuklu kısımları dışa gelecek şekilde yerleştirin Lavabonun içinde üzerlerine önce kaynar su, hemen ardından soğuk su dökün Şimdi kurulayıp, kolayca kabuklarını soyabilirsiniz Eğer kayısı kullanacaksanız, kabuklarını soymanıza gerek yok
Fırını 160 C’ye ısıtın Un, şeker, tuz, kabartma tozu (ve kakaoyu) karıştırın Ayrı bir kapta yumurtaları, sütü, vanilyalı şekeri ve sıvıyağı çırpın Unlu karışımla halledin Hamuru 20 X 30 cm lik yağlanmış veya pişirme kağıdı ile kaplanmış bir kalıba dökün Üzerine meyveleri sıra sıra dizin
Fırına verdikten 20 dakika sonra, çıkarıp üzerine toz şeker serpin Tekrar 20 dakika daha pişirin
|
|
|