Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Pasta




MALZEMELER:

Kek Malzemesi:

14 yumurta

1/2 kg toz şeker

1/2 kg un

Krema Malzemesi:

15 Yumurta

500 gr kayısı püresi

1/2 kg toz şeker

1 kg şekersiz şanti

HAZIRLANIŞI:

Yumurta ve toz şekeri çırpın Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin

Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün Kekin tamamını krema ile kaplayın Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla