Konu
:
Safranlı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Kek
safranlı kek nasıl yapılır - safranlı kek tarifi - kuşüzümlü kekMalzemeler:
1 çay kaşığı şeker
200 gr ılık süt
2 çay kaşığı toz maya
1 küçük poşet safran kurusu, ya da birkaç dal safran
125 gr kaynar su
400 gr un
1 çay kaşığı tuz
100 gr margarin
25 gr pudra şekeri
150 gr kuşüzümü
100 gr portakal ve limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
20 cm
çapındaki kek kalıbını iyice yağlayın
Şekeri ılık sütte eritip mayayı üstüne serpin ve üstü köpük bağlayana dek ılık bir yerde (10 dakika) bırakın
Diğer tarafta kaynar suyu safranların üstüne döküp soğumaya bırakın
Un ve tuzu eleyip, ekmek kırıntıları haline gelene dek margarinle ovuşturun
Şeker, üzüm ve kabuk rendelerinden sonra, safran suyunu ve mayalı karışımını da bu karışıma katıp yumuşak bir hamur yapın
Hamuru hazırlanan kalıba koyup, üstünü ıslak bir bezle örtün
Sıcak bir yerde bir saat, normal oda ısısında 2 saat tutarak hamur kalıp yüksekliğince kabarana dek bekletin
Bezi üstünden alıp ılık fırında 30 dakika pişirdikten sonra, fırını kısıp, bir 30 dakika daha pişirin
Fırından çıkarınca; 2-3 dakika kalıpta tutup, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul