Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Kek



safranlı kek nasıl yapılır - safranlı kek tarifi - kuşüzümlü kekMalzemeler:


1 çay kaşığı şeker

200 gr ılık süt

2 çay kaşığı toz maya

1 küçük poşet safran kurusu, ya da birkaç dal safran

125 gr kaynar su

400 gr un

1 çay kaşığı tuz

100 gr margarin

25 gr pudra şekeri

150 gr kuşüzümü

100 gr portakal ve limon kabuğu rendesi


Yapılışı:


20 cm çapındaki kek kalıbını iyice yağlayın Şekeri ılık sütte eritip mayayı üstüne serpin ve üstü köpük bağlayana dek ılık bir yerde (10 dakika) bırakın Diğer tarafta kaynar suyu safranların üstüne döküp soğumaya bırakın



Un ve tuzu eleyip, ekmek kırıntıları haline gelene dek margarinle ovuşturun Şeker, üzüm ve kabuk rendelerinden sonra, safran suyunu ve mayalı karışımını da bu karışıma katıp yumuşak bir hamur yapın Hamuru hazırlanan kalıba koyup, üstünü ıslak bir bezle örtün


Sıcak bir yerde bir saat, normal oda ısısında 2 saat tutarak hamur kalıp yüksekliğince kabarana dek bekletin Bezi üstünden alıp ılık fırında 30 dakika pişirdikten sonra, fırını kısıp, bir 30 dakika daha pişirin Fırından çıkarınca; 2-3 dakika kalıpta tutup, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla