Konu
:
Çikolatalı İsveç Bülbülü
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı İsveç Bülbülü
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı İsveç Bülbülü
çikolatalı kek tarifi - isveç bülbülü nasıl yapılır - krem şantili kek tarifiMalzemeler:
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
30 gr (1/3 su bardağı) ekmek içi
180 gr (3/4 su bardağı) şeker
2 yumurtanın sarısı
2 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
180 gr (1+1/2 su bardağı) un (elenmiş)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr sütlü çikolata (eritilmiş)
100 gr krem şanti
Tarifi:
Önce fırınınızı hafifçe (150° C) ısıtınız
1 çorba kaşığı tereyağıyla derin, yuvarlak bir kek kabını yağlayarak ekmek içini serpiştiriniz
Parmaklarınızla yada bir bıçakla ekmek içlerini bastırarak kabın dibinin ve yanlarının tamamen ekmek içiyle kaplanmasını sağlayıp, kabı bir kenara bırakınız
Orta boy derin bir kapta, kalan 6 çorba kaşığı yağı tahta bir kaşıkla krema kıvamma gelinceye kadar çırpınız
Şekeri yavaş yavaş katarak ince ve köpük köpük bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediniz
Yumurta sarılarını tek tek ve her defasında iyice karıştırarak ekleyip, vanilya esansını da katınız
60 gr (1/2 su bardağı) unu kabartma tozu ile birlikte eleyip yağ-şeker kanşımına iyice karıştırarak ekleyiniz
Eritilmiş çikolata ve krem şantinin üçte biriyle 60 gr (1/2 su bardağı) daha un katınız
Çikolata, krem şantiyi ve unu bu sırayla hepsi bitene kadar karıştırınız
Başka bir kapta yumurta aklarını telle yada elektrikli çırpıcıyla iyice kalınlaşıncaya kadar çırpınız
Madeni bir kaşıkla, yumurta aklarını çikolatalı bulamaca katınız
Keki kalıba boşaltıp fırına sürerek 50 dakika, ortasına sokulan bir şiş temiz ve kuru olarak çıkana kadar pişiriniz
Keki kalıptar çıkarıp soğutarak servis ediniz
Not: Güzel görünüşlü bu çikolatalı kek, yeterince tatlı olduğundan kremasız olarak da sunulabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul