Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı İsveç Bülbülü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı İsveç Bülbülü



çikolatalı kek tarifi - isveç bülbülü nasıl yapılır - krem şantili kek tarifiMalzemeler:


100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı

30 gr (1/3 su bardağı) ekmek içi

180 gr (3/4 su bardağı) şeker

2 yumurtanın sarısı

2 yumurtanın akı

1 tatlı kaşığı vanilya esansı

180 gr (1+1/2 su bardağı) un (elenmiş)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

100 gr sütlü çikolata (eritilmiş)

100 gr krem şanti


Tarifi:


Önce fırınınızı hafifçe (150° C) ısıtınız

1 çorba kaşığı tereyağıyla derin, yuvarlak bir kek kabını yağlayarak ekmek içini serpiştiriniz Parmaklarınızla yada bir bıçakla ekmek içlerini bastırarak kabın dibinin ve yanlarının tamamen ekmek içiyle kaplanmasını sağlayıp, kabı bir kenara bırakınız

Orta boy derin bir kapta, kalan 6 çorba kaşığı yağı tahta bir kaşıkla krema kıvamma gelinceye kadar çırpınız Şekeri yavaş yavaş katarak ince ve köpük köpük bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediniz Yumurta sarılarını tek tek ve her defasında iyice karıştırarak ekleyip, vanilya esansını da katınız

60 gr (1/2 su bardağı) unu kabartma tozu ile birlikte eleyip yağ-şeker kanşımına iyice karıştırarak ekleyiniz Eritilmiş çikolata ve krem şantinin üçte biriyle 60 gr (1/2 su bardağı) daha un katınız Çikolata, krem şantiyi ve unu bu sırayla hepsi bitene kadar karıştırınız

Başka bir kapta yumurta aklarını telle yada elektrikli çırpıcıyla iyice kalınlaşıncaya kadar çırpınız Madeni bir kaşıkla, yumurta aklarını çikolatalı bulamaca katınız

Keki kalıba boşaltıp fırına sürerek 50 dakika, ortasına sokulan bir şiş temiz ve kuru olarak çıkana kadar pişiriniz Keki kalıptar çıkarıp soğutarak servis ediniz


Not: Güzel görünüşlü bu çikolatalı kek, yeterince tatlı olduğundan kremasız olarak da sunulabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla