Konu
:
Zencefilli İsveç Keki
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli İsveç Keki
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli İsveç Keki
zencefilli kek nasıl yapılır - zencefilli kak tarifi - zencefilli pastaMalzemeler:
100 gr tereyağı
200 gr pudra şekeri
2 çay kaşığı zencefil
1 yumurta, çırpılmış
125 gr krema
300 gr un
Üstü:
1 yemek kaşığı limon suyu
100 gr şeker elenmiş
Limon kabuğu, ince soyulmuş
Tarifi:
23 cm
çapında ortası delik kalıbı yağlayın ve içine un serpiştirin
Yağı eritip bir kaba koyduğunuz şekerin üstüne akıtın
Zencefil, yumurta ve kremi de ekledikten sonra unu da üzerine eleyin
İyice karıştırıp hazırladığınız kalıba boşaltın ve orta ısıdaki fırında 40-45 dakika, iyice kabarana dek pişirin
2 dakika kalıpta beklettikten sonra çıkarıp soğumaya bırakın
Kekiniz soğuyunca, limon suyu ile üstü için ayrılan şekeri karıştırıp koyu ancak akıcı bir kıvama getirin
Kekin üstüne kaşıkla bu karışımdan koyarken yanlardan akmasına da izin verin
Limon kabuklarını ince şeritler biçiminde kesin
5 dakika kaynayan suda bıraktıktan sonra çıkarıp iyice kurulayın ve kekinizin üstünü bunlarla süsleyin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul