Yalnız Mesajı Göster

Burç Bisküvisi Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Burç Bisküvisi Tarifi



bisküvi tarifleri - burç bisküvisi tarifi - şekilli bisküvi tarifleri - evde bisküvi nasıl yapılır

Burç bisküvileri malzemeleri


325 gr un


200 gr küp doğranmış tereyağı


125 gr tozşeker


2 yumurta sarısı


1 limonun rendelenmiş kabuğu


200 g pudra şeker

Royal icing için


2 yumurta akı


250 gr pudra şeker


3~4 damla limon suyu

Burç bisküvileri hazırlanışı


Fırını 180 dereceye ayarlayın

Un ve tereyağını geniş bir kaseye alıp parmak

uçlarınızla yoğurarak ekmek kırıntısı kıvamına getirin

Şeker, rendelenmiş limon

kabuğu ve yumurta sarılarını ekleyip yoğurun


Hamuru hafif unlanmış tezgahta

5 mm kalınlığında açıp yuvarlak

kurabiye kalıbı ya da çay bardağı ile kesin

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin

Rengi fazla koyulaşmadan yaklaşık 15-20 dakika pişirin

Soğumaya bırakın


Yumurta aklarını mikserle çırparak kabartın

Limon suyu ve pudra şekeri azar azar ilave edip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin

Gerekirse pudra şeker ilavesi

yapın ve karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun

Soğuyan bisküvilerin üzerine

burç şekilleri çizip donuncaya kadar oda sıcaklığında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla