Konu
:
Portakallı Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Bisküvi
Portakallı Bisküvi Tarifi - Portakallı Bisküvi Yapılışı - Portakallı Bisküvi Nasıl Yapılır - Portakallı Bisküvi Malzemeleri
Malzemeler:
3/4 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 çay kaşığı portakal esansı
1,5 su bardağı un
1/4 su bardağı mısır nişastası
Kreması için:
1/4 su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı krema
Yarım portakal suyu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay kaşığı kakao
Yapılışı:
Mikser yardımıyla 3/4 su bardağı tereyağını krema haline getirene dek çırpın
Yarım su bardağı pudraşaekerini ekleyin
Çırpmaya devam edin
Portakal esansını da ekledikten sonra 1-2 dk
daha çırpın
Ardından unu, mısır nişastasını ekleyin
Düşük hızda malzemeler özdeşleşene kadar çırpın
Hamuru iki eşit parçaya bölün
Herbir parçayı düz, yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın
Üzerini plastik folyo ile kapatarak, buzdolabında 1 saat bekletin
Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın
Şekeri yavaş yavaş ekleyin
Ardından kremayı, portakal suyunu, rendelenmiş kabuğunu ve kakaoyu ekleyin
İyice karışana dek çırpın
Koyu bir kıvam alabilmesi için buzdolabında 15 dk
bekletin
Fırını 200 °C ısıtın
Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın
Küçük bir bardak yardımıyla hamurdan parçalar kesin
Kestiğiniz hamurları yağlı kâğıtla kaplanmış tepside sıralayın
15 dk
pişirin
Pişen bisküvileri spatula yardımıyla tepsiden alın
Yarısının üzerine kremadan sürün
Üzerine diğer parçalardan kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul