Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Bisküvi



Portakallı Bisküvi Tarifi - Portakallı Bisküvi Yapılışı - Portakallı Bisküvi Nasıl Yapılır - Portakallı Bisküvi Malzemeleri

Malzemeler:

3/4 su bardağı tereyağı

Yarım su bardağı pudraşekeri

2 çay kaşığı portakal esansı

1,5 su bardağı un

1/4 su bardağı mısır nişastası

Kreması için:

1/4 su bardağı tereyağı

1 su bardağı pudraşekeri

1 çorba kaşığı krema

Yarım portakal suyu

Yarım rendelenmiş portakal kabuğu

1 çay kaşığı kakao


Yapılışı:

Mikser yardımıyla 3/4 su bardağı tereyağını krema haline getirene dek çırpın Yarım su bardağı pudraşaekerini ekleyin Çırpmaya devam edin Portakal esansını da ekledikten sonra 1-2 dk daha çırpın Ardından unu, mısır nişastasını ekleyin Düşük hızda malzemeler özdeşleşene kadar çırpın Hamuru iki eşit parçaya bölün Herbir parçayı düz, yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın Üzerini plastik folyo ile kapatarak, buzdolabında 1 saat bekletin Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın Şekeri yavaş yavaş ekleyin Ardından kremayı, portakal suyunu, rendelenmiş kabuğunu ve kakaoyu ekleyin İyice karışana dek çırpın Koyu bir kıvam alabilmesi için buzdolabında 15 dk bekletin Fırını 200 °C ısıtın Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın Küçük bir bardak yardımıyla hamurdan parçalar kesin Kestiğiniz hamurları yağlı kâğıtla kaplanmış tepside sıralayın 15 dk pişirin Pişen bisküvileri spatula yardımıyla tepsiden alın Yarısının üzerine kremadan sürün Üzerine diğer parçalardan kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla