Konu
:
YABAN MEYVELERİNDEN TURTA
Yalnız Mesajı Göster
YABAN MEYVELERİNDEN TURTA
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
YABAN MEYVELERİNDEN TURTA
YABAN MEYVELERİNDEN TURTA
Hamuru için:
iki buçuk su bardağı un
200 gram tereyağı
Yaran su bardağı tozşeker
Bir tutam tuz
İçi için:
600 gram dondurulmuş karışık orman meyvesi (böğürtlen, frenk üzümü, yaban mersini, çilek)
10 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alarak elinizle iyice yoğurun
Hamurun 2/3'lük kısmını alıp merdane ile kalıbınızın kenarlarım da örtebilecek büyüklükte açın
Sonra yağlanmış turta kalıbına alıp, elinizle düzeltin, îç malzemenin meyvelerini kullanmadan 15 dakika önce geniş bir kaba alıp çözülmeleri bekleyin
Daha sonra fazla sularını akıtıp üzerine tozşeker, tereyağı ve buğday nişastasını ekleyip harmanlayın
Karışımı tuta kabına boşaltın
Kalan hamur parçasını da kalıbı büyüklüğü kadar açm
Sonra bir kurabiye kalıbı ile hamurdan 4 parça kesip çıkarın
Hamuru tartın üzerine kapatın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin
Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürüp 45 dakika daha pişirin
Ilındıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul