Konu
:
Adisababa
Yalnız Mesajı Göster
Adisababa
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adisababa
Adisababa
Malzemeler :
• Pasta kreması 1500 g
• Krem şanti 1500 g
• Kiraz şekerlemesi 150 g
• Yeşil toz fıstık 150 g
Hazırlanışı :
Pasta kreması ve çırpılmış krem şanti üç eşit parçaya bölünür
500 g pasta kremasına ince kıyılmış kiraz şekerlemeleri ilave edilir
500 g çırpılmış krem şanti karıştırılarak parfe yapılıp uzun ve dilimli kek kalıbının 1/3’ü doldurulur
Yine 500 g pasta kremasına tercihe göre eritilmiş bitter kuvertür katılarak ya da sade olarak 500 g krem şanti ile karıştırılıp parfe yapılır
Kalıbın 2/3’ü doldurulur
Son bölümde yine 500 g pasta kremasına yeşil toz fıstık katılır
500 g krem şanti ile parfe yapılır
Kalıbın tamamı doldurulur ve derin dondurucuda bir gece dondurulur
Kalıptan çıkarılan baton adisababanın üzerine şekerlemelerle süsleme yapılabilir veya tercihe göre üstüne çikolatalı glasür dökülebilir
Bıçakla kesilerek tek tek dilimler halinde servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul