Konu: Adisababa
Yalnız Mesajı Göster

Adisababa

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adisababa



Adisababa



Malzemeler :


• Pasta kreması 1500 g

• Krem şanti 1500 g

• Kiraz şekerlemesi 150 g

• Yeşil toz fıstık 150 g



Hazırlanışı :

Pasta kreması ve çırpılmış krem şanti üç eşit parçaya bölünür


500 g pasta kremasına ince kıyılmış kiraz şekerlemeleri ilave edilir 500 g çırpılmış krem şanti karıştırılarak parfe yapılıp uzun ve dilimli kek kalıbının 1/3’ü doldurulur


Yine 500 g pasta kremasına tercihe göre eritilmiş bitter kuvertür katılarak ya da sade olarak 500 g krem şanti ile karıştırılıp parfe yapılır Kalıbın 2/3’ü doldurulur


Son bölümde yine 500 g pasta kremasına yeşil toz fıstık katılır 500 g krem şanti ile parfe yapılır Kalıbın tamamı doldurulur ve derin dondurucuda bir gece dondurulur


Kalıptan çıkarılan baton adisababanın üzerine şekerlemelerle süsleme yapılabilir veya tercihe göre üstüne çikolatalı glasür dökülebilir Bıçakla kesilerek tek tek dilimler halinde servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla