Konu
:
sakızlı pasta
Yalnız Mesajı Göster
sakızlı pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
sakızlı pasta
malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu pötibör
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
hazırlanması:
1
125 gr margarini tencerede kızdırın
1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun
(1-2 dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin
süt kaynar kaynamaz 2 damla sakızını, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin
muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
2
muhallebiyi bir kaba aktarın ve mikserin en yüksek hızında 15 dakika karıştırın
(karıştırma süresi 15 dakikanın altında olmamalı yoksa kıvamını tutmuyor)
kakaolu bisküviyi mutfak robotunda un haline getirin
3
fırın tepsisine yağlı kağıt serin
bisküviyi üzerine yayın
üzerine muhallebiyi yayın
bir kaşık yardımıyla boşlukları kapatın
1 su bardağı ince dövülmüş cevizi serpin
yağlı kağıt yardımıyla sararak rulo yapın
rulonun bitim yerine ufak bir merdane yerleştirerek ruloyu sağlamlaştırın
fırın tepsisinin üzerindeki ruloyu bu halde buzdolabına koyun
3-4 saat beklettikten sonra üzerine ceviz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul