Yalnız Mesajı Göster

sakızlı pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

sakızlı pasta



malzemeler:


125 gr margarin

1 su bardağı un

750 ml süt

2 adet damla sakızı

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket kakaolu pötibör

1 su bardağı ince dövülmüş ceviz

1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
hazırlanması:

1 125 gr margarini tencerede kızdırın 1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun (1-2 dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin süt kaynar kaynamaz 2 damla sakızını, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin


2 muhallebiyi bir kaba aktarın ve mikserin en yüksek hızında 15 dakika karıştırın (karıştırma süresi 15 dakikanın altında olmamalı yoksa kıvamını tutmuyor) kakaolu bisküviyi mutfak robotunda un haline getirin


3 fırın tepsisine yağlı kağıt serin bisküviyi üzerine yayın üzerine muhallebiyi yayın bir kaşık yardımıyla boşlukları kapatın 1 su bardağı ince dövülmüş cevizi serpin yağlı kağıt yardımıyla sararak rulo yapın rulonun bitim yerine ufak bir merdane yerleştirerek ruloyu sağlamlaştırın fırın tepsisinin üzerindeki ruloyu bu halde buzdolabına koyun 3-4 saat beklettikten sonra üzerine ceviz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla