06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara kek
Malzeme
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı İçim Süt,
1 su bardağı Ayçiçek yağı,
3 kaşık kakao,
2 su bardağı un,
2 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Öncelikle toz şeker, süt, sıvı yağ ve kakao bir kapta iyice çırpılır Bu karışımdan bir bardak kenara ayırılır Geriye kalan karışımın üzerine un, yumurta ve kabartma tozu ilave edilerek iyice çırpılır Daha sonra yağlanmış bir kek kabına dökülür 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilerek 30-40 dk pişirilir Piştikten sonra çıkarılır
Kenara ayırılmış olan karışım pişmiş kekin üzerine ilave edilir Kekin her tarafına bir fırça yardımı ile sürülür 10 dk bekletildikten sonra üzeri pudra şekeri ile veya hindistan cevizi ile süslenbilir
Afiyet olsun!
Öneriler: Kekin hamurunu hazırlarken, içine dövülmüş ceviz ilave ederseniz daha lezzetli olur
|
|
|