Konu
:
SATRANÇ KURABİYE
Yalnız Mesajı Göster
SATRANÇ KURABİYE
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SATRANÇ KURABİYE
Malzemesi
2 bardağı un
1,5 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım paket margarin yada tereyağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt
Kakaolu hamur için:
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı süt
yapılışı
Un bir kaba elenir, tozşeker, vanilya, kabartma tozu, margarin yada tereyağ, yumurta ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip güzelce yoğrulur
Hamur ikiye bölünüp yarısına kakao,1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip tekrar yoğrulur
İki hamuru 1 saat buzdolabında bekletin
Beyaz hamurun 1/3 üçte birini kenar koyun
Kakaolu hamurunda 1/3 üçte birini kenar koyun
Kakaolu hamuru bir santim kalınlığında bir dikdörtgen olarak açın
Birer santim eninde şeritler kesin
Aynı işlemi beyaz hamurda tekrarlayın
Üç sıra halinde bir beyaz, bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridini yanyana koyun
İkinci sırada beyazın üstüne kakaolu şerit, kakaolunun üstüne beyaz şerit gelicek şekilde sırayı tamamlayın
Üçüncü sırada tekrar birinci sırada ki gibi tekrarlayın
Kalan beyaz ve kakaolu hamura sarın
Yaklaşık yarım saat buzdolabında bekledikten sonra birer santim kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul