Konu
:
Kakaolu Bisküvili - Vişneli Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Bisküvili - Vişneli Parfe
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Bisküvili - Vişneli Parfe
Malzemeler
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
10 adet sade ya da kakaolu petibör bisküvi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Taze ya da dondurulmuş vişne
Muhallebi İçin
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Yapılışı
Öncelikle şeker, un ve sütü bir tencereye koyarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın
Kram şantinin kıvamının güzel olması için sütün soğuk olmasına dikkat edin, sonucu gerçekten etkiliyor
Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın
Ben genelde lavabonun içini suyla doldurup tencereyi içine oturtmayı tercih ediyorum
Soğuyan muhallebinin içine krem şantiyi ekleyip karıştırın, ama çok fazla değil
Hazırlanan kremanın içine bisküvileri kırın
Ben bisküvileri "neredeyse ufaladığıma" dair eleştiriler alsam da, bu haliyle de güzel oldu
Ama biraz daha büyük parçalar olsa daha hoş olabilirdi, katılıyorum
Bisküvilerin üzerine vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın
Parfeyi koyacağınız kalıbın içini vişnelerle döşeyin
Ben derin dondurucudan çıkardığımız vişneleri -haliyle- çekirdekli olarak kullandım
Taze vişe çok daha lezzetli olurdu
Ayrıca belki çekirdeklerini ayırma fırsatım da olurdu
Vişnelerin üzerine bisküvili kremayı dökün, üzerini düzleyin
Derin dondurucuda dondurun
Donan parfeyi ters çevirip dilimleyerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul