Yalnız Mesajı Göster

Kakaolu Bisküvili - Vişneli Parfe

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakaolu Bisküvili - Vişneli Parfe



Malzemeler


1 poşet krem şanti

1 su bardağı süt

10 adet sade ya da kakaolu petibör bisküvi

1 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 paket vanilya

Taze ya da dondurulmuş vişne

Muhallebi İçin


1,5 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

Yapılışı


Öncelikle şeker, un ve sütü bir tencereye koyarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın Kram şantinin kıvamının güzel olması için sütün soğuk olmasına dikkat edin, sonucu gerçekten etkiliyor

Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın Ben genelde lavabonun içini suyla doldurup tencereyi içine oturtmayı tercih ediyorum Soğuyan muhallebinin içine krem şantiyi ekleyip karıştırın, ama çok fazla değil

Hazırlanan kremanın içine bisküvileri kırın Ben bisküvileri "neredeyse ufaladığıma" dair eleştiriler alsam da, bu haliyle de güzel oldu Ama biraz daha büyük parçalar olsa daha hoş olabilirdi, katılıyorum

Bisküvilerin üzerine vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın

Parfeyi koyacağınız kalıbın içini vişnelerle döşeyin Ben derin dondurucudan çıkardığımız vişneleri -haliyle- çekirdekli olarak kullandım Taze vişe çok daha lezzetli olurdu Ayrıca belki çekirdeklerini ayırma fırsatım da olurdu

Vişnelerin üzerine bisküvili kremayı dökün, üzerini düzleyin Derin dondurucuda dondurun Donan parfeyi ters çevirip dilimleyerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla