Yalnız Mesajı Göster

Elmalı - Vişneli Turta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı - Vişneli Turta



Elmalı - Vişneli Turta



Sofradaki en nefis şey belki de buydu Vişnenin verdiği hafif ekşi tat sayesinde oldukça hafif bir turta olmuştu


Malzemeler


1 paket yumuşak margarin

1,5 su bardağı şeker

3 adet yumurta

2 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Harcı İçin


4 - 5 adet elma

1,5 su bardağı şeker

Fındık ya da ceviz

Tarçın

1 su bardağı ayıklanmış vişne

Pudra şekeri



Yapılışı


Öncelikle elmalı harcı hazırlayacağız Elmaları soyun ve rendeleyin Elmaların üzerine şekeri ve fındığı ya da cevizi de ekleyip güzelce pişirin İnmesine yakın tarçını ekleyin Tarçını pişme esnasında eklerseniz, harcın rengini karartır ve tarçının iğrenç bir tadı olur

Harç soğurken hamura başlayalım: Hamur için gerekli olan bitin malzemeleri karıştırarak özlü bir hamur elde edin Hamurun 2/3'ünü borcamın dibine yayın Bu katın üzerine soğumuş olan elmalı harcı dökün 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişneyi üzerine dizin Hamurun kalan 1/3'lük kısmını da dondurucuda hafif dondurun Donan hamuru turtanın üzerine rendeleyin Fırına verin

Pişen turtanın üzerinme pudra şekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla