Konu
:
Elmalı - Vişneli Turta
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı - Vişneli Turta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı - Vişneli Turta
Elmalı - Vişneli Turta
Sofradaki en nefis şey belki de buydu
Vişnenin verdiği hafif ekşi tat sayesinde oldukça hafif bir turta olmuştu
Malzemeler
1 paket yumuşak margarin
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı İçin
4 - 5 adet elma
1,5 su bardağı şeker
Fındık ya da ceviz
Tarçın
1 su bardağı ayıklanmış vişne
Pudra şekeri
Yapılışı
Öncelikle elmalı harcı hazırlayacağız
Elmaları soyun ve rendeleyin
Elmaların üzerine şekeri ve fındığı ya da cevizi de ekleyip güzelce pişirin
İnmesine yakın tarçını ekleyin
Tarçını pişme esnasında eklerseniz, harcın rengini karartır ve tarçının iğrenç bir tadı olur
Harç soğurken hamura başlayalım: Hamur için gerekli olan bitin malzemeleri karıştırarak özlü bir hamur elde edin
Hamurun 2/3'ünü borcamın dibine yayın
Bu katın üzerine soğumuş olan elmalı harcı dökün
1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişneyi üzerine dizin
Hamurun kalan 1/3'lük kısmını da dondurucuda hafif dondurun
Donan hamuru turtanın üzerine rendeleyin
Fırına verin
Pişen turtanın üzerinme pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul