Yalnız Mesajı Göster

Ada Bisküvisi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ada Bisküvisi



Malzemeler:


1 su bardağı katı yağ

300 gr şeker

2 yumurtanın beyazı

1 tatlı kaşığı vanilya

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı mısır nişastası


Tarifi:


Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip ısıtn, fırın tepsisini yağlayın, derin ve geniş bir kapta yağ ve şekeri iyice ve köpük köpük bir kıvama gelene kadar çırpınız, yumurta akını ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın, daha sonra un ve mısır nişastası karışımını hamur pekleşinceye kadar azar azar katarak karıştırın


Hamuru 21 eşit parçaya bölün, bu parçaları top gibi yuvarlayarak 5er santim aralıklarla yağlanmış tepsye dizin Hamur toplarını çatalın uç kısmıyla yayvanlaştırın, tepsiyi ısınmış fırına sürüp 15-20 dakika altın sarısı renginde pişirin


Afiyet Olsun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla