Konu
:
Ada Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
Ada Bisküvisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ada Bisküvisi
Malzemeler:
1 su bardağı katı yağ
300 gr
şeker
2 yumurtanın beyazı
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Tarifi:
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip ısıtn, fırın tepsisini yağlayın, derin ve geniş bir kapta yağ ve şekeri iyice ve köpük köpük bir kıvama gelene kadar çırpınız, yumurta akını ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın, daha sonra un ve mısır nişastası karışımını hamur pekleşinceye kadar azar azar katarak karıştırın
Hamuru 21 eşit parçaya bölün, bu parçaları top gibi yuvarlayarak 5er santim aralıklarla yağlanmış tepsye dizin
Hamur toplarını çatalın uç kısmıyla yayvanlaştırın, tepsiyi ısınmış fırına sürüp 15-20 dakika altın sarısı renginde pişirin
Afiyet Olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul