Konu
:
Afacan Kek
Yalnız Mesajı Göster
Afacan Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afacan Kek
6 kişilik Gerekli malzeme:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
1
5 su bardağı tozşeker
2 havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 portakal kabuğu rendesi
6 yumurta
1 kahve fincanı süt
200 gr ince çekilmiş badem
50 gr çekilmiş fındık
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Süsleme malzemesi:
Yarım su bardağı süt
Yaklaşık 2 su bardağı pudra şekeri
Renkli çubuk şekerlemeler
Tarifi:
28 cm çapındaki ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp dibine ve kenarlarına badem serpin
Üzümü yumuşaması için ılık suda 1 saat bekletin
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Yumurta ve şekeri köpükleşinceye dek çırpın
Kalan yağ, ince rendelenmiş havuç, portakal kabuğu rendesi, un, pirinç unu, süt, kabartma tozu, tarçın ve 1 tutam tuz ilave ederek düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın
Kalan badem, fındık ve süzülmüş üzümü ekleyin
Kalıba döküp fırında yaklaşık 40 dakika pişirin
Ilınınca kalıptan çıkarın
Ayrı bir kasede pudra şekeri ile sütü çırpın
Elde ettiğiniz koyu beyaz sıvıyı kekin üzerine döküp çubuk şekerlemelerle süsleyin ve oda ısısında yarım saat bekletin
Dilimleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul