Konu: Afacan Kek
Yalnız Mesajı Göster

Afacan Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afacan Kek



6 kişilik Gerekli malzeme:


2 su bardağı un

2 çorba kaşığı pirinç unu

15 su bardağı tozşeker

2 havuç

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 portakal kabuğu rendesi

6 yumurta

1 kahve fincanı süt

200 gr ince çekilmiş badem

50 gr çekilmiş fındık

1 paket kabartma tozu

3 çorba kaşığı kuru üzüm

1 çay kaşığı tarçın

Tuz

Süsleme malzemesi:


Yarım su bardağı süt

Yaklaşık 2 su bardağı pudra şekeri

Renkli çubuk şekerlemeler


Tarifi:


28 cm çapındaki ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp dibine ve kenarlarına badem serpin Üzümü yumuşaması için ılık suda 1 saat bekletin


Fırını 180 dereceye ayarlayın Yumurta ve şekeri köpükleşinceye dek çırpın Kalan yağ, ince rendelenmiş havuç, portakal kabuğu rendesi, un, pirinç unu, süt, kabartma tozu, tarçın ve 1 tutam tuz ilave ederek düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın


Kalan badem, fındık ve süzülmüş üzümü ekleyin Kalıba döküp fırında yaklaşık 40 dakika pişirin Ilınınca kalıptan çıkarın


Ayrı bir kasede pudra şekeri ile sütü çırpın Elde ettiğiniz koyu beyaz sıvıyı kekin üzerine döküp çubuk şekerlemelerle süsleyin ve oda ısısında yarım saat bekletin Dilimleyip servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla