06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududulu Tartölet
Malzemeler:
1 su bardağı taze ahududu,
1 su bardağı taze böğürtlen
Hamuru için:
1,5 su bardağı un,
yarım su bardağı şeker,
yarım paketten daha az margarin,
1 adet yumurta,
1 adet yumurtanın beyazı
Kreması için:
1 kutu labne peyniri,
yarım su bardığından az şekersiz krema,
yarım su bardağı şeker,
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için:
Nane yaprağı
Tarifi:
Hamuru hazırlamak için unu, tozşeker ve margarinle birlikte karıştırın Hamur ekmek kırıntısı görüntüsü aldığında iyice çırptığınız yumurtayı ekleyin ve karıştırın Top haline gelen hamuru alıp bir folyoya sarın ve buzdolabına koyun Bu şekilde 1 saat bekletin
Buzluktan çıkarttığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Parça hamurları elinizle düz-leştirip yağlanmış küçük kek kalıplarının içine yerleştirin Üzerlerine yumurta beyazını sürün 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin Pişen tartöletleri fırından alın ve soğumaya bırakın
Diğer tarafta kreması için; labne peyniri, krema, tozşeker ve limon kabuğunu iyice karıştırın Bu kremayı soğuyan tartöletlerin üzerine sürün Kremaların üzerine ise böğürtlen ve ahududuları bölüştürerek dizin
Nane yaprağıyla süsleyip, servis yapın
alıntı
|
|
|