06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Güneşi
Malzeme
- 125 g Sana yağı
- 2 su bardağından 1 parmak fazla un (250 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (60 gr)
- 1/4 çay kaşığı hint cevizi rendesi (muskat)
- 1,5 su bardağı şekerpare kuru kayısı (150 gr)
- 1,5 çay bardağı esmer şeker (90 gr)
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
Hazırlanışı
Fırınınızı 190°C'ye ısıtın Top kek kalıbını yağlayın
Sana yağını eritin, ılımaya bırakın
Kayısıları minik küp şeklinde doğrayın
Unu, kabartma tozunu ve muskatı geniş bir kâseye birlikte eleyin Şekeri, cevizi, kayısıları ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın
Ayrı bir kapta yumurtayı hafifçe çırpın Yumurtaya erimiş Sana yağını, sütü ilave edip, karıştırın
Unlu karışımın ortasını havuz şeklinde açın Sıvı karışımı içine katın ve tahta bir kaşıkla alt üst ederek yavaş yavaş karıştırın Hamur haline geldiği anda karıştırmaya bırakın (Pürüzsüz bir kek hamur elde etmeye çalıştığınız takdirde top kekiniz sert olacaktır )
Kek karışımını, yağlanmış top kek kalıplarına (veya kâğıt top kek kalıplarına) kalıbını üstünden 1 parmak eksik kalıncaya kadar iki kaşığın yardımıyla boşaltın Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Fırından çıkan kekleri iki dakika sonra kalıplarından çıkararak, tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın Kalıpta bıraktığınız takdirde kekleriniz nemlenecek ve daha sonra sert olacaktır
Not: Top keki reçel veya marmelât sürerek kahvaltıda yiyebilirsiniz
alıntı
|
|
|