Konu
:
Narlı Antep Fıstıklı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Narlı Antep Fıstıklı Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Narlı Antep Fıstıklı Kek
narlı tarifler - nar - narlı kek nasıl yapılır
* 3/4 bardak seker
* 6 yemek kasigi yumusak tereyag
* 2 buyuk yumurta
* 1 yumurta aki
* 3/4 bardak buttermilk (Bunun yerine 3/4 bardak sute 1 tatli kasigi limon suyu ekleyip 5 dakika bekleterek kestirdiginiz karisimi kullanabilirsiniz
)
* 2 tatli kasigi portakal rendesi
* 1 tatli kasigi portakal cicegi suyu
* 1 tatli kasigi vanilya
* 1/2 tatli kasigi kabartma tozu
* 2 1/2 bardak un
* 1/4 tatli kasigi tuz
* 3/4 bardak nar tanesi
* 1/2 bardak antep fistigi
Firininizi 175Cye isitin
20cmx10cm lik kek kalibinizi iyice yaglayip unlayarak hazirlayin
Seker ve teryagini 7 dakika orta hizda cirpin
Yumurtalari teker teker ve her seferden sonra iyice cirparak ekleyin
Sutlu karisimi, portakal cicegi suyu, vanilya ve portakal rendesini bir kapta karistirin
Baska bir kaba unu eleyin, kabartma tozu ve tuzu da ekleyin
Bir sutlu bir unlu karisimdan yumurtali karisima azar azar katarak ve bir yandan da cirpmaya devam ederek kek hamurunuzu olusturun
Kasikla nar tanelerini ve antep fistiklarini karistirin
Kek kalibiniza bosaltin
Bir saat kadar ya da ortasina batirilan kurdan temiz cikincaya kadar pisirin
10 dakika soguttuktan sonra kaliptan cikarip izgara uzerinde tamamen sogutun
Ikinci denemem nar sulu krema idi
Krema diyorum ama mus havasinda idi aslinda
Tatli lor peyniri, krem santi ve yumurta aki kopugu karisimini biraz seker ve nar suyuyla tatlandirdim
Ekledigim uc yemek kasigi nar suyu kremanin ne rengini degistirdi, ne de tadini
Gida boyasi kullanmak istemedigimden oylece biraktim
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul