Konu
:
Muzlu Gevrek
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Gevrek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Gevrek
Malzemeler
Taze yufka (Dörde bölünmüş)
3 yemek kaşığı pasta kreması
1 adet muz (küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çikolata sos
Krema için gerekli malzemeler:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Çikolata sos için gerekli malzemeler:
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı kakao,
3 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı eritilmiş bitter çikolata
Hazırlanışı:
Çukur bir kapta pasta kreması ve muz karıştırılır
Dörde böldüğümüz yufkanın bir parçası tezgaha açılır ve karışım yufkanın ortasına yerleştirilir
Daha sonra sigara böreği sarıyormuş gibi sarılır
Teflon tavaya tereyağı konur ve sardığımız muzlu yufkanın her iki tarafı da bu yağda, kısık ateşte 3 dakika kızartılır
Kızardıktan sonra servis tabağına alınır
Üzerine çikolata sos dökülerek ve meyve dilimleriyle süslenerek servis yapılır
Kremanın yapılışı:
1 yemek kaşığı süt bir kenara ayrıldıktan sonra, sütün tamamı çukur bir tencerede kaynatılır
Nişasta, şeker ve yumurta çırpılır
Ayırdığımız 1 yemek kaşığı soğuk süt de ilave edilir ve iyice karıştırılır
Bu karışım kaynamış süte yavaş yavaş dökülerek karıştırılır
Soğumaya bırakılır
Çikolata sosun yapılışı:
Süt kaynatılır
Un, kakao ve toz şeker harmanlanarak kaynayan süte yavaş yavaş ilave edilir
Karışım kısık ateşte 8-10 dakika devamlı karıştırılarak pişirilir
Eritilmiş çikolata da ilave edilir ve 3-4 dakika daha pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul