Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Etimek Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Etimek Tatlısı



Malzemeler


1 paket etimek

Şerbeti İçin


2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

Kreması İçin


1 lt süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı margarin

1 paket vanilya

1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı


Öncelikle suyla şekeri bir tencereye alıp ocağın altını açın Şerbetin kaynamasına yakın tencereyi ocaktan alın, kaynamasına gerek yok Şerbeti ılımaya bırakın

Etimekleri bir borcama ya da tencereye döşeyip, ılıyan şerbetle ıslatın

Bir tencereye süt, uni şeker ve vanilyayı koyun, içine portakal kabuğunu rendeleyin Muhallebi kıvamına gelene kada pişirin Pişen muhallebiyi ılımaya bırakın Ilıyan muhallebinin içine 1 yemek kaşığı margarin (tuzsuz tereyağı da olabilir) ekleyin ve mikserle güzelce çırpın Ne kadar uzun çırparsanız, kıvamı o kadar güzel olur

Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün, soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla