Konu
:
Gravyerli Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Gravyerli Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gravyerli Bisküvi
Gravyerli Bisküvi Tarifi - Gravyerli Bisküvi Yapılışı - Gravyerli Bisküvi Nasıl Yapılır - Gravyerli Bisküvi Malzemeleri
350 gr
un
225 gr
yağ
300 gr
rendelenmiş gravyer peyniri
1 yumurtanın beyazı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Mermer veya hamur tahtasına veya düz bir yere un hariç bütün malzemeyi koyarak elinizle birbirlerine yedirerek 2-3 dakika karıştırıp unu ilâve ediniz ve karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız
Üzerine ıslatıp sıkılmış bir bez örterek buzdolabında yoksa bulunduğu yerde yarım saat dinlendiriniz
Sonra alt ve üstüne hatif un serperek merdane ile 1 cm kalınlığında açarak kalıpla veya bıçakla arzu ettiğiniz şekilde kesip tepsiye dizip yumurtalayıp üzerine arzunuza göre azar miktarda haşhaş veya susam veya çörekotu veya anason ekip 180 derece fırında 8-10 dakika pişiriniz
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul