Yalnız Mesajı Göster

Gravyerli Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gravyerli Bisküvi



Gravyerli Bisküvi Tarifi - Gravyerli Bisküvi Yapılışı - Gravyerli Bisküvi Nasıl Yapılır - Gravyerli Bisküvi Malzemeleri

350 gr un

225 gr yağ

300 gr rendelenmiş gravyer peyniri

1 yumurtanın beyazı

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı biber


Mermer veya hamur tahtasına veya düz bir yere un hariç bütün malzemeyi koyarak elinizle birbirlerine yedirerek 2-3 dakika karıştırıp unu ilâve ediniz ve karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız Üzerine ıslatıp sıkılmış bir bez örterek buzdolabında yoksa bulunduğu yerde yarım saat dinlendiriniz

Sonra alt ve üstüne hatif un serperek merdane ile 1 cm kalınlığında açarak kalıpla veya bıçakla arzu ettiğiniz şekilde kesip tepsiye dizip yumurtalayıp üzerine arzunuza göre azar miktarda haşhaş veya susam veya çörekotu veya anason ekip 180 derece fırında 8-10 dakika pişiriniz


Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla