Konu
:
Kaşarlı Dilim Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Kaşarlı Dilim Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşarlı Dilim Bisküvi
Kaşarlı Dilim Bisküvi Tarifi - Kaşarlı Dilim Bisküvi Yapılışı - Kaşarlı Dilim Bisküvi Nasıl Yapılır - Kaşarlı Dilim Bisküvi Malzemeleri
400 gr
elenmiş un
250 gr
yağ
200 gr
rende kaşer
1 yumurta beyazı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Mermer veya hamur tahtasma veya düz bir yere un hariç bütün malzemeyi koyarak elinizle birbirlerine yedirerek 2-3 dakika karıştırıp unu ilâve ediniz ve karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız
Üzerine ıslatıp sıkılmış bir bez örterek buzdolabında yoksa bulunduğu yerde yarım saat dinlendiriniz
Sonra alt ve üstüne hatif un serperek merdane ile 1 cm kalınlığında açarak sekiz santim genişliğinde boyuna dilimleyip dilimlediğiniz hamurları tekrar birer santim ara ile tepsiye diziniz
Üzerlerine fırça ile gayet hafif yumurta sürüp üzerine hafif peynir serperek 180 derece fırında sekiz - on dakika pişiriniz
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul