Yalnız Mesajı Göster

ÇİKOLATALI TART..

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇİKOLATALI TART..



malzemeler ;

Tart Hamuru için ,


1,5 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

100 gr tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş)

1/2 çay kaşığı karbonat

1 yumurta
İç kreması için ;


100 gr sıvı krema

60 gr sütlü çikolata

60 gr bitter çikolata

Kalıpları yağlamak için sıvı yağı
yapılışı


Öncelikle tart hamurumuzu hazırlayalım Unu, pudra şekerini ve karbonatı hamur yoğurma kabına eleyelim Tereyağını ufak ufak kesip unun üzerine ekleyelim Yumurtamızıda kırıp hamurumuzu elimizle yoğurmaya başlayalım Terayağı iyice eriyip hamura karışana kadar hamuru iyice yoğuralım Hamur oluşunca buzdolabı poşetine sarıp buzdolabında 20 dakika bekletelim


Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım Kalıplarımızı veya kalıbımızı sıvıyağı ile yağlayalım


Hamurumuzu buzdolabından çıkaratlım Tezgahımıza biraz un serpiştirelim Hamurumuzu merdane ile yarım parmak kalınlığında açalım Bir su bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar çıkaralım Eğer bütün yapacaksanız bu açtığınız hamuru tart kalıbına yağınız Küçük küçük yapıyorsanız yuvarlak parçaların herbirini kalıplara elinizle yerleştirin


Yerleştirdikten sonra bir çatalla hamurun üzerine yer yere delikler açalım Alüminyum folyo alıp herbir tartın üzerine birer parça koyalım İçerisine nohut, fasulye gibi kuru bakliyat ilave edelim Bu hamura ağırlık yapıp pişerken kabarmasını engelleyecektir


Hamurlarımızı iyice kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim Piştikten sonra tezgahımızda soğumaya bırakalım


Kremamız için, klasik bir şekilde kremamızı önce kaynatalım Çikolatalarımızı küçük küçük kıyalım Kaynamış kremanın içerisinde çikolatalarımızı eritelim Ve devamlı karıştırarak ılıtalım Bu işlem için kremayı ayrı bir kaba alıp, cezvenin sıcaklığından uzaklaştırın Çok sğutmadan tartlarımıza paylaştıralım Ve buzdolabına kaldıralım En az 1 ssat buzdolabında bekletmeliyiz

Alıntı Yaparak Cevapla