Konu
:
Bisküvi Kasesinde Hindistan Cevizli Krema
Yalnız Mesajı Göster
Bisküvi Kasesinde Hindistan Cevizli Krema
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bisküvi Kasesinde Hindistan Cevizli Krema
Malzemeler:
200 gr kepekli bisküvi
60 gr fındıklı akide şekeri
6,5 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt
yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 çorba kaşığı ince doğranmış hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1- 5 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte eritin
Bisküvileri elinizde ufalayıp robotta un haline getirin
Minik doğranmış 40 gr fındıklı akide şekeri ve erimiş tereyağını ilave edip karıştırın
2- 18 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla düşeyin
Bisküvin’ karışımı dökün ve yemek kaşığının sırtı ile dip ve kenarlara bastırarak yapışmasını sağlayın
Buzdolabına koyup donmasını bekleyin
3- Yumurta, şeker ve nişastayı topaksız bir karışım oluncaya kadar mikserde çırpın
Sütü ısıtıp azar azar dökerek ve tahta kaşıkla karıştırarak ilave edin
Bir tencereye döküp devamlı karıştırmak suretiyle kısık ateşte 5 dakika süreyle pişirin
4- Pişirdiğiniz kremayı ateşten alıp kalan yağı ilave edin
karıştırıp soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra hindistan cevizi rendesini ilave edip karıştırın
Hazırladığınız bu kremayı bisküvilerin üzerine dükün
Bir spatula ile düzeltin ve kalan hlndlstan cevizi rendesini üzerine serpin
Ayırdığınız 20 gr fındıklı akide şekeri ile süsleyip buzdolabında 1 saat bekletin
Afiyet Olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul