Konu
:
Tuzlu 8 Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu 8 Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu 8 Bisküvi
Tuzlu 8 Bisküvi Tarifi - Tuzlu 8 Bisküvi Yapılışı - Tuzlu 8 Bisküvi Nasıl Yapılır - Tuzlu 8 Bisküvi Malzemeleri
500 gr
un
250 gr
margarin
1 bütün yumurta
1 çorba kaşığı tuz
1 kahve fincanı su
Bir mermere veya hamur tahtasına veya düz bir yere unu eleyip ortasını hamur gibi açınız ve bütün malzemeyi açtığınız boşluğa koyup elinizle yağ, yumurta, tuz ve suyu hafifçe ezerek karıştırıp sonra unla beraber karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız
Hamuru uzun yuvarlayıp 15 santim boyunda kesip 8 yazınız
Üçer milim ara ile tepsiye dizip üzerlerine bir fırça ile gayet hafif çırpılmış yumurta sürüp üzerlerine biraz tuz serperek 200 derece ortadan hızlı fırında 5-6 dakika pişirip çıkarınız
Not: Ya da hamuru 6 santim boyunda kesip uçlarını birleştirip ortalarını yumurta biçimi ortası çizgili bir 0 rakamı da yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul