Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Kayısılı Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Kayısılı Kek



Malzeme


- Hamuru İçin:

- 2 adet yumurta

- 100 gram Sana yağı

- 100 gram pudra şekeri

- 1 su bardağı un

- 100 gram kuru kayısı = 6 adet

- 1 yemek kaşığı zencefil

- 50 gram kuş üzümü

- 1 paket Kabartma tozu

- 1 paket Vanilya


Hazırlanışı


Kuş üzümlerini ayıklayıp, yıkadıktan sonra su da bekletin

Kuru kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayınız

Derin bir kâsenin içine yumurtaları pudra şekerini, yumuşamış Sana yağını koyup, bir çırpıcı veya mikser yardımı ile harç krema kıvamına gelene kadar çırpınız

Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edin

En son olarak vanilyayı, kuş üzümlerini ve doğranmış kuru kayısıları koyup, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın

Kek harcını sıvı sana ile yağlanmış kek kalıbına alıp, kaşığın sırtı üzerini düzeltiniz

Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakkika pişiriniz

Pişen keki kalıbında 10 dak Bekletip, servis tabağına ters çeviriniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla