Yalnız Mesajı Göster

Köz Patlıcanlı Poaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köz Patlıcanlı Poaça





Malzemeler


1 su bardağı yoğurt

3 adet yoğurt

1/2 su bardağı zeytinyağ

1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un


İç malzemesi


4 adet patlıcan

1/2 su bardağı rende kaşar peyniri

Tuz-karabiber


Üstüne


2 yumurta sarısı

Çörekotu


Yapılışı


Patlıcanlar çatalla bir iki yerinden delinerek fırında veya közmatikte közlenir

Közlenen patlıcanların kabukları soyularak ,küçük küçük doğranır,rende peynir -tuz ve karabiberle karıştırılır

Yoğurt-yumurta-sirke ve yağlar karıştırılır,içine kuru malzemeler ilave edilerek kulak memesi

yumuşaklığında bir hamur elde edilir

Hamurun üstü kapatılarak en az 3-4 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirilir

Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopartılarak yuvarlanır ve elle bastırılarak yuvarlaklar elde edilir

Yuvarlak hamurların ortalarına patlıcanlı karışım yerleştirilir

Hamur ortada birleştirilerek ,top formu elde edilecek şekilde kapatılır

Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine kapatma yerleri alt kısma gelecek şekilde aralıklı olarak yerleştirilir

Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülüp,çörekotu serpilir

Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzerleri kızarana kadar yaaklaşık 25-30 dakika pişirilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla