Konu
:
Köz Patlıcanlı Poaça
Yalnız Mesajı Göster
Köz Patlıcanlı Poaça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köz Patlıcanlı Poaça
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
3 adet yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi
4 adet patlıcan
1/2 su bardağı rende kaşar peyniri
Tuz-karabiber
Üstüne
2 yumurta sarısı
Çörekotu
Yapılışı
Patlıcanlar çatalla bir iki yerinden delinerek fırında veya közmatikte közlenir
Közlenen patlıcanların kabukları soyularak ,küçük küçük doğranır,rende peynir -tuz ve karabiberle karıştırılır
Yoğurt-yumurta-sirke ve yağlar karıştırılır,içine kuru malzemeler ilave edilerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde edilir
Hamurun üstü kapatılarak en az 3-4 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirilir
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopartılarak yuvarlanır ve elle bastırılarak yuvarlaklar elde edilir
Yuvarlak hamurların ortalarına patlıcanlı karışım yerleştirilir
Hamur ortada birleştirilerek ,top formu elde edilecek şekilde kapatılır
Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine kapatma yerleri alt kısma gelecek şekilde aralıklı olarak yerleştirilir
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülüp,çörekotu serpilir
Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzerleri kızarana kadar yaaklaşık 25-30 dakika pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul