Konu
:
Taze Üzümle Süslenmiş Savoyerli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Taze Üzümle Süslenmiş Savoyerli Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Üzümle Süslenmiş Savoyerli Pasta
Savoyerli Pasta nasıl yapılır - pasta tarifleri - bisküvili pasta tarifleri
Malzemeler-
300 -400gr savoyer bisküvi (kedi dili)
1 lt süt
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek aşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Bisküvileri ıslatmak için-
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı likör veya konyak
Yeşil ve siyah üzüm taneleri (ikiye bölünmüş)
Yapılışı-
Tencerede yumurta sarısı ile şeker çırpılır,içine yavaş yavaş elenmiş un ve nişasta ilave edilir
Karışıma süt eklenerek karıştıra karıştıra pişirilir,içine tereyağ ve vanilya aktarılarak 2-3 dakika mikser tutulur
Krema ılınınca içine krem şanti eklenerek tekrar mikser tutularak 5 dakika çalıştırılır
Orta büyüklükte çukur bir kase streç filmle kaplanır
Savoyer bisküviler süt ve likör karışımına batırılarak kasenin taban kısmına ve kenarlarına dizilir,üzerine bir miktar krema sürülerek üzüm dizilir
Bu işlem kase dolana kadar tekrarlanır
En üst kısım savoyer bisküvisi ile sonlandırılır
Bir saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis tabağına ters çevrilir
Üzerine kalan krema sürülüp üzümlerle süslenir
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul