Yalnız Mesajı Göster

Taze Üzümle Süslenmiş Savoyerli Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Üzümle Süslenmiş Savoyerli Pasta



Savoyerli Pasta nasıl yapılır - pasta tarifleri - bisküvili pasta tarifleri

Malzemeler-

300 -400gr savoyer bisküvi (kedi dili)

1 lt süt

2 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 yemek aşığı tereyağ

1 paket vanilya

1 poşet krem şanti

Bisküvileri ıslatmak için-


1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı likör veya konyak


Yeşil ve siyah üzüm taneleri (ikiye bölünmüş)


Yapılışı-


Tencerede yumurta sarısı ile şeker çırpılır,içine yavaş yavaş elenmiş un ve nişasta ilave edilir

Karışıma süt eklenerek karıştıra karıştıra pişirilir,içine tereyağ ve vanilya aktarılarak 2-3 dakika mikser tutulur

Krema ılınınca içine krem şanti eklenerek tekrar mikser tutularak 5 dakika çalıştırılır


Orta büyüklükte çukur bir kase streç filmle kaplanır

Savoyer bisküviler süt ve likör karışımına batırılarak kasenin taban kısmına ve kenarlarına dizilir,üzerine bir miktar krema sürülerek üzüm dizilir

Bu işlem kase dolana kadar tekrarlanır

En üst kısım savoyer bisküvisi ile sonlandırılır

Bir saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis tabağına ters çevrilir

Üzerine kalan krema sürülüp üzümlerle süslenir

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla